Home

Beursvloer Lelystad 2017

21 september 2017

Heeft uw bedrijf Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap hoog in het vaandel staan? Of krijgt uw vereniging of stichting niet alle klussen geklaard? Kom dan 28 november 2017 naar Beursvloer Lelystad en maak uw match!

Locatie: MBO College Lelystad, Agorawagenplein 1

Aanvang: 17:00 uur

Waarom meedoen aan de Beursvloer?

Deelname aan de Beursvloer bevordert uw maatschappelijke betrokkenheid. U doet nieuwe contacten op en er worden samenwerkingsverbanden gerealiseerd. Tijdens het evenement bent u verzekerd van muzikaal entertainment -verzorgd door Stichting Utopodium- en catering.

Matchen van vraag & aanbod

Bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar tijdens de 10de Beursvloer in het MBO College Lelystad. De hulpvragen van stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven variëren van het beschikbaar stellen van een vergaderruimte tot het verlenen van juridisch of commercieel advies. De maatschappelijke organisaties gaan actief op zoek naar bedrijven die hun hulpvraag kunnen oplossen. Voor bedrijven dé kans maatschappelijk van betekenis te zijn. Deelname is kosteloos.

Deelnemen

Vraag en aanbod kunt u indienen op www.beursvloerlelystad.nl. Wilt u deelnemen aan de beursvloer? Neem dan contact op met Michelle de Jongh @: m.dejongh@welzijnlelystad.nl of 0320-707159.

 

Beursvloer Lelystad 2016

27 oktober 2016

Op de warme tonen van  een live jazz trio werd in het Stadhuis afgelopen donderdag volop gematcht. Stichtingen, verenigingen en bedrijven zochten elkaar op om te kijken wat ze voor elkaar konden betekenen. Er werden 70 matches gemaakt. De sfeer was uitstekend evenals de hapjes en de drankjes. Klazien van Olst van Inloophuis Passie was blij met de 4 matches die ze samen met haar collega heeft gemaakt. ‘Het is de derde keer dat wij aanwezig zijn op de beursvloer. De eerste keer vond ik het heel spannend maar nu kijken we er echt naar uit. Het is een leuke bijeenkomst waar je heel makkelijk met elkaar in gesprek raakt en kan netwerken. Vragen die we hebben sparen we altijd op voor de beursvloer omdat de bedrijven die je nodig hebt hier meestal wel tegenkomt .” De stichtingen en verenigingen die niet hun vragen ingevuld kregen hoeven echter niet te treuren. De hulpvragen kunnen ook ingediend worden bij De Lelystadse Uitdaging lelystadseuitdaging.nl

Hier vindt u de lijst met matches.

Beursvloer 2016 bedankt de  maatschappelijk betrokken ondernemers in Lelystad

Voor het matchen op de beursvloer:

Ansul, Burgersupport, Burny- Art,  Dolfinarium, De Lelystadse Uitdaging, De Oosterse Hand, Imonitoring, Finch Car Lease, Grimbergen & partners, HEBO, Leer Maat Werk, MTH, Multicopy, Peter Rijsenbrij Producties,  Rabobank, Scala Flevoland, Toomba, Topfit Fysiotherapie, Van de Burgwal.

Voor totstandkoming van de Beursvloer:

Kubus Lelystad, Notaris Hak & Rein Vos, Peter Rijsenbrij Producties, Topfit Fysiotherapie,  Q-buskers, supporters & werkgroepleden van de Beursvloer Lelystad.

De bedrijven zijn bedankt via de digiborden van Evenementen Lelystad en in de Flevopost.

Enquête voor maatschappelijke organisaties Beursvloer 2016

Voor 2016 houdt de Beursvloer Lelystad een korte enquete voor maatschappelijke organisaties. Klik hier om naar de enquete te gaan.

Werkgroep Beursvloer krijgt Boegbeeldje

Op 1 september 2016 kreeg de Werkgroep Beursvloer het boegbeeldje uitgereikt van de Vrijwilligerscentrale Lelystad. Het Boegbeeldje wordt 4 keer per jaar uitgereikt aan groepen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de Lelystadse samenleving.  De Werkgroep Beursvloer zorgt jaarlijks voor het tot stand komen van de Beursvloer in Lelystad. Natuurlijk was er ook taart.

De werkgroep vlnr: Monica van Leussen (Rabobank Flevoland), Mariët Christiaans (Gemeente Lelystad), Erik van Ekeris (Ansul), Ben Ammerlaan (Welzijn Lelystad), Marcel Burger (Burgersupport), Jurre Schieving (Toomba), Michael Top (Top en Top Schoonmaak), Hetty Beugelink (Flevolands Theater Vereniging JTL), Margot Fisser (Welzijn Lelystad), Simone Veldt (De Lelystadse Uitdaging).

De Lelystadse Uitdaging

Sinds 1 september 2016 kunnen de matches in Lelystad tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen) het hele jaar plaatsvinden. De Lelystadse Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen. Het is een bedrijvennetwerk dat dóet. De Lelystadse Uitdaging stimuleert bedrijven in de Gemeente Lelystad om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te laten zien in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. Lees de flyer hier.

 

                    


Beursvloer; wat is het?

De Beursvloer is een jaarlijks evenement waar Lelystadse bedrijven en maatschappelijke organisaties hun vraag & aanbod aan elkaar aanbieden. Het doel is om de Lelystadse samenleving te versterken.

Hoe werkt het?

Tijdens de Beursvloer kijken partijen wat ze voor elkaar kunnen betekenen en worden er volop “matches” gemaakt. Kennis, kunde, menskracht en middelen worden gedeeld. Bij een match biedt de maatschappelijke organisatie een tegenprestatie aan. Vraag en aanbod vinden elkaar zonder dat er een euro aan te pas komt. De uiteindelijke “beurswaarde” wordt wel in euro’s uitgedrukt. Vorig jaar was de beurs goed voor ruim 20.000 euro aan transacties!

Hét jaarlijkse evenement

De Beursvloer Lelystad vindt voor de 8e keer op ’n rij plaats. Het succesvolle concept is voor 2015 zodanig geoptimaliseerd dat er nog meer en eerder matches gemaakt kunnen worden. Dit wordt onder meer mogelijk doordat Bedrijfskring Lelystad met 400 aangesloten ondernemingen haar maandelijkse Meeting Point event combineert met Beursvloer 2015.

 

Nieuwsgierig naar de matches BeursvloerLelystad 2014? Klik hier


                                                                          Foto: studio Wierd